Skjoldungerne - Lejre Gruppe

Kontakt

Adresse: 

Jerndalshytten
Lodderne 1
4330 Hvalsø

GRUPPELEDER:
Søren Find Madsen
60815049
sfm [at] skjoldungerne-lejre [dot] dk 

Svært at vente på gløderne

Skjoldungerne - Lejre Gruppe

Skjoldungerne – Lejre gruppe er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps (DDS), tilhørende Lejre kommune og bosiddende i Hvalsø. Vi havde stiftende generalforsamling d. 23. januar 2014, og består for tiden af 45 børn i alderen 3-10 år, 5 ledere, 3 voksensmedlemmer og et hav af glade hjælpere.

For tiden har vi fire grene, Familiespejd som er for børn i børnehave og deres forældre, Mikroer som er for børn i 0.-1. klasse, Minigrenen for børnene i 2. og 3. klasse og Juniorerne der startede op efter sommerferien 2016 for børn i 4. og 5. klasse. Mikroer, Minier og Juniorer mødes hver anden søndag kl. 9.30-12.00 mens Familiespejdere ligeledes mødes hver anden søndag men fra 10.30-12.00. På længere sigt er målet, at oprette grupper for de større børn også, dette vil ske i takt med indmeldelse af ældre børn og ledere til de respektive aldersgrupper.

Skjoldungerne er ifølge legenderne i Knytlingasagaen – hvori Skjoldungesagaen indgår – en dansk kongeslægt fra Lejre, der er efterkommere efter Skjold. Skjoldungerne var delt i tre slægts-linjer, og de kendte skjoldunger er Roar og HelgeHarald Hildetand samt Rolf Krake